ANNONCE
Øko-mark med køer.jpg
Flere og flere landmænd satser på økologi. | Foto: PR, Økologisk Landsforening

Økologien suger pressede landmænd til sig

Ligesom efterspørgslen, stiger og stiger den økologiske produktion. Nye tal viser således, at 500 konventionelle landmænd vil være økologiske, mens yderligere 500 økologiske landmænd ønsker at udvide produktionen.

Økologisk produktion ligner til stadighed den madras, som mange hårdt prøvede landmænd skal forsøge at lande på fra en tilspidset økonomi. Således ønsker 500 konventionelle landmænd at omlægge.

Det skriver Børsen.

"Vi er nødt til at tænke på pengene. Det er jo trods alt en forretning, vi driver her," siger Helle Kreiberg, der ønsker at omlægge sin mælkeproduktion på Barsø til økologi, til dagbladet.

"Det har økonomisk været tungt siden 2014, men selv om vores produktion bliver mindre, så venter vi en øget omsætning og et bedre resultat, når vi fra næste år begynder at levere økologisk," siger hun videre til avisen.

Nye tal fra Naturerhvervsstyrelsen viser nemlig, at mere end 500 konventionelle landmænd søger om tilskud til at omlægge. Samme antal økologiske landmænd søger om en tommel opad til udvidelse.

Der er frist til at søge om autorisation som økologisk producent om få uger ved naturerhvervsstyrelsen. Får alle søgende grønt lys til det røde Ø, så stiger det danske økoareal med omkring 20 pct.

Landbruget giver trecifret milliontab til Jyske Bank

Mælkelagrene i EU er fyldt til randen

Ultimatum: Vend dundrende underskud, ellers lukker vi det hele – som sagt, så gjort

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis