FødevareWatch

Royal Greenland har mod på flere opkøb

Købet af Newfoundland-baserede Quin-Sea Fisheries kan være det første af flere i Royal Greenland, der koncentrerer fokus om det nordatlantiske område, når den 1,2 mia. kr. store egenkapital skal ud og arbejde.

I foråret opkøbte Royal Greenland Quin-Sea Fisheries, der forarbejder mere end 11.000 ton krabber, koldtvandsrejer, konksnegle, søpølser, lodde og torsk. Virksomheden, der driver seks landbaserede fabrikker, passer adm. direktør Mikael Thinghuus rigtig fint i det geografiske fokus, som virksomheden i højere grad vil have fremover.

Det siger han til Børsen.

"Vi håber, at det ikke er det sidste, som vi gør på den front. Skal vi både penetrere dybt og bredt ind i kolossalt store markeder, der ligger geografisk og kulturelt langt væk fra, hvor fisken er fanget (f.eks. Japan og Kina red.), så kræver det en stor virksomhed," udtaler Mikael Thinghuus, der på femte år står i spidsen for et Royal Greenland, som nu omsætter for omkring 5 mia. kr.

Med opkøbet af Quin-Sea Fisheries tilføjes der yderligere 350 mio. kr. til omsætningen.

Royal Greenland-chef: Der er brug for yderligere konsolidering

"Fiskeriet kan blive et nyt grønlandsk erhvervsmirakel"

Medie: Royal Greenlands canadiske opkøb falder på plads

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier