ANNONCE
frankøland.jpg
Foto: PR-billede/Danske Bank

L&F snupper profil fra Danske Bank

Landbrug & Fødevarer har ansat en finansprofil som sin nye cheføkonom. Han kommer til fra Dansk Bank, hvor han var en af koncernens mest citerede talspersoner.

Landbrug & Fødevarer har ansat en markant profil fra finanssektoren som sin nye cheføkonom.

Børsen skriver, at Frank Øland stopper som chefstrateg i Danske Bank og skifter til landbrugets interesseorganisation fra starten af maj.

Landbruget og hele fødevare- klyngen er et vigtigt eksporterhverv og et område, hvor Danmark altid har stået stærkt"
Frank Øland, kommende cheføkonom, L&F
Her afløser den 43-årige økonom Thomas Søby, der skiftede til fagforeningen Dansk Metal ved årsskiftet. I Landbrug & Fødevarer vil Frank Øland få ansvaret for en hel afdeling, hvor han skal lave analyser for interne og eksterne kunder.

"Landbruget og hele fødevareklyngen er et vigtigt eksporterhverv og et område, hvor Danmark altid har stået stærkt og har et kæmpe potentiale. Fødevareklyngen står for omkring en fjerdedel af Danmarks vareeksport," siger han til Børsen.

I Danske Bank har Frank Øland haft ansvaret for private banking og har ifølge erhvervsavisen været en af bankens mest citerede talspersoner.

Gennemslagskraften i medierne får han formentlig også brug for som cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, der repræsenterer et af landets mest omtalte og omdiskuterede erhverv.

Frank Øland har været ansat i Danske Bank siden 2007. Koncernen leder nu efter hans afløser, skriver Børsen.

Direktøren der gik fra dyrevelfærd til minkindustri

Dagrofa siger farvel til kommunikationsdirektør

Dansker bliver finansdirektør for international konfekturekæmpe

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis