FødevareWatch

Medie: Danskerne foretrækker norske sild frem for danske

Danskerne gider ikke at spise de danske sild, som i stor stil eksporteres. De norske fisk er langt mere populære, da de er større og federe, skriver Foodculture.dk.

De sild, som kommer til at stå på de danske påskeborde, vil højst sandsynligvis komme fra Norge, skriver Foodculture.dk.

De danske sild, som blandt andet fiskes i Kattegat og den vestlige del af Nordsøen, er simpelthen for små efter danskernes smag, der hellere vil have de større og federe fætre fra Norge.

Lotte Worsøe Clausen er specialkonsulent ved DTU AQUA’s Institut for Akvatiske Ressourcer, og hun mener, at det er spørgsmål om vane hos forbrugerne.

"Min mormor spiste tønder med sild fra Bornholm. At forbrugerne har vænnet sig til store sild, er kommet på det seneste, fordi det er de sild, der har været tilgængelige. Bestanden i den vestlige del af Østersøen har været begrænset i den del år, men nu er de igen i fin form og kan sagtens fiskes," siger Lotte worsøe Clausen til Foodculture.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2015 eksporteret 100.000 ton ferske sild, mens der blev importeret 66.000 ton. De fleste sild kommer fra Norge, men også de svenske og engelske er populære blandt danskerne.

Danske fiskere får lov at fange flere fisk i 2016

Sæler truer fiskeriet ved danske kyster

Skagen Havn vil være førende i Nordeuropa

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier