FødevareWatch

Landmænd vil ikke blive ramt af højere bidragssatser

Danske landmænd med realkreditlån i DLR Kredit vil modsat andre realkreditlånere ikke blive ramt af højere bidragssatser, siger instituttets direktør.

Mange danske husejere med realkreditlån i Nykredit kan se frem til at højere bidragssatser som følge af, at koncernen skal opfylde de krav, der bliver stillet til de såkaldte IRB-institutter fra Basel-komitéen.

Men ifølge Børsen bliver landmænd med lån i selskabet DLR Kredit ikke ramt, da selskabet frem til marts er et standardselskab og ikke et IRB-institut, og dermed ikke bliver påvirket af de ændrede kapitalkrav.

"I DLR er vi naturligvis opmærksomme på det, men vi forventer kun mindre kapitaleffekter, og at det er noget, vi kan nå at reagere på, inden reglerne måtte træde i kraft," siger Jens Kr. A. Møller, adm. direktør i DLR Kredit, til Børsen.

Hækkerup: Nu må landbruget trække i arbejdstøjet

Landbrugets gæld stiger til nyt rekordniveau

Landmænd bliver malket af realkreditten

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier