ANNONCE
gladgris.jpg
Foto: Line Ørnes Søndergaard

Svinene får igen i år mindre medicin

Nye tal fra Fødevarestyrelsen viser, at antibiotika-niveauet i dansk svinproduktion er faldet i 2015. Landbruget er dog fortsat langt fra at nå 2018-målet.

I 2015 faldt forbruget af antibiotika i den danske svineproduktion med 5,1 pct. Det viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen, skriver mediet altinget.dk.

De nye tal viser, at der i 2015 blev givet i alt 81 tons antibiotika til de danske svin, svarende til et fald i forbruget på 5,2 pct. i forhold til 2014. Faldet skyldes ikke en mindskelse i svinebestanden, som er forblevet på nogenlunde niveau i perioden.

Faldet er endnu et skridt i retningen mod den tidligere fødevareminister Dan Jørgensens (S) mål om at reducere mængden af antibiotika, der puttes i de danske grise, med 15 pct. fra 2015 til 2018.

"Det er trods alt et lille skridt i den rigtige retning, men der er jo et godt stykke vej endnu, hvis de skal nå i mål med de 15 procent," siger Hans Jørn Kolmos, der er professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet, til mediet.

Svineproducenter indfrier ikke løfte om mindre antibiotika

Økologiske svin går næsten fri for MRSA-bakterier

Antibiotika-frit svineforsøg har eksportpotentiale

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis