FødevareWatch

Pape ærgrer sig over eskalering i gyllegate

Søren Pape Poulsen havde gerne undgået den borgerlige uro, men mener at det var nødvendigt at sætte foden ned.

Han fik sin vilje, men Søren Pape Poulsen havde allerhelst set, at det ikke var kommet så vidt med uroen i den borgerlige lejr.

Selv om den konservative leder er tilfreds med, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har trukket sig fra sin post, så havde han gerne været postyret foruden.

Det siger han i et interview med TV Midtvest.

"Jeg ærgrer mig da over, at det ikke lykkedes os at få det her løst, inden sagen eskalerede så voldsomt. Det kom desværre ikke til at ske, nu står vi her, nu skal vi videre.

Vi har et helt land, der skal regeres og fungere, og det har vi alle sammen et ansvar for," siger partiformanden.

Han ser frem til at lægge det skete bag sig og fortsætte med at føre borgerlig politik sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance og løse de udfordringer, der venter forude.

Men han understreger også, at Konservative holder fast i sine principper.

"Det er ikke sådan, at Det Konservative Folkeparti spørger: "Hvor højt?" når Venstre siger: "Hop." Sådan spiller klaveret ikke.

Vi er et selvstændigt parti, og hvis tingene ikke er efter bogen, som de skal være på Christiansborg, så får det nogle konsekvenser," siger han til TV Midtvest.

Søren Pape Poulsen havde oprindeligt annonceret et pressemøde klokken 10 lørdag, men det blev aflyst, da Eva Kjer Hansen (V) tog sin afsked kort forinden.

Pape blev Eva Kjers bøddel: Støtter fortsat Løkke

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Samlet opposition klar med mistillidsvotum til fødevareministeren

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier