FødevareWatch

Naturforening klager til EU over landbrugspakken

Pakken strider imod EU's regler for miljøbeskyttelse. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, som vil klage til EU over landbrugspakken, som de blå partier har stemt igennem torsdag.

Danmarks Naturfredningsforening vil sende en klage til EU-Kommission, om at den nye landbrugspakke bryder med EU’s regler for miljøbeskyttelse.

Organisationen begrunder klagen med, at pakken vil lede til mere gylle og gødning, som vil lede til mere forurening af vandmiljøet

”Det er et nytteløst forsøg på at rede krisen i landbruget, og det hjælper ikke de landmænd, der er i problemer. Til gengæld øger det forureningen, og politikerne gambler med de sidste 30 års indsats for et rent vandmiljø og rent drikkevand,” siger Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen i en pressemeddelelse.

Regeringen, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og De Konservative har torsdag stemt pakken igennem i Folketinget.

”Vi hverken kan eller vil sidde stiltiende og se på, at regeringen ikke vil overholde EU´s miljøregler. Det er at kaste vrag på den danske befolknings klare krav om en god og velfungerende natur. Derfor går vi nu til EU med det, som vi anser som et klart brud på EU's miljøregler,” tilføjer Ella Maria bisschop-Larsen i meddelelsen

Det er særligt det såkaldte Nitratdirektiv, Vandrammedirektiv og Habitatsdirektiv, som regeringens landbrugspakke helt tilsidesætter, mener organisation.

Eva Kjer bryder med tradition - vil stemmes ud af Folketinget

Folketinget vedtager omstridt landbrugspakke

Samlet opposition klar med mistillidsvotum til fødevareministeren

Regeringen vil forhandle om tillægsaftale til landbrugsaftale

Pape står fast: Eva Kjer Hansen må gå af som minister

Hvad er op og ned i krigen om landbrugets gylle?

Naturfredningsforening beder EU vurdere landbrugspakken

 

 

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier