FødevareWatch

Hedegaard: Lyt til forskeres kritik

Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard opfordrer regeringen til at tage topforskeres kritik af regnemetoder bag landbrugspakken alvorligt.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) bør spidse ører og tage kritikken fra topforskere alvorligt, når de sætter spørgsmålstegn ved regnemetoderne bag regeringens landbrugspakke. Sådan lyder opfordringen fra tidligere klimakommissær Connie Hedegaard. Det skriver Berlingske.

”Jeg ved udmærket, at det ikke er eksakt videnskab, og der kan altid være marginaler. Men jeg må sige, at når kapaciteter som Jørgen E. Olesen, Stiig Markager og ganske mange andre går ud og siger de her ting – og uden jeg i øvrigt har hørt nogen eksperter sige det modsatte – så gør det da indtryk. Det bør det også gøre for dem, der har ansvaret for at træffe beslutningerne,” siger Connie Hedegaard.

Den forhenværende konservative miljø-, klima- og energiminister, der i dag er formand for den internationale miljøfond KR Foundation og den grønne tænketank Concito, er ikke den eneste, som har bidt mærke i polemikken vedrørende landsbrugspakken.

EU-Kommissionen er bekymret for, om Danmark er i stand til at leve op lovgivningen i EU’s Vandrammedirektiv. En fjernelse af tiltag, der sikrer vandkvaliteten, vil strid mod EU-regler, oplyser talsmand for Generaldirektoratet for Maritime Anliggender og Fiskeri, Enrico Brivio, til Berlingske.

En anonym højtstående EU-embedsmand udtaler ligeledes til avisen, at man i Bruxelles følger forhandlingerne tæt.

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier