FødevareWatch

Eva Kjer afviser kritik: Miljøet får det bedre af landbrugspakke

Miljø- og fødevareministeren afviser kritikken af grundlaget for landbrugspakken. Miljøet får det bedre, fastholder hun.

Regeringens nye landbrugspakke bryder ingen miljøregler. Tværtimod vil miljøet få det bedre, og EU-Kommissionen vil ende med at give grønt lys for pakken.

Det siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), efter at fem bekymrede danske organisationer har sendt et brev til EU-Kommissionen, hvor de skriver, at landbrugspakken efter deres mening strider mod EU's miljøregler.

Det er en forudsætning for mig, at miljøet får det bedre, og det gør det med den her landbrugspakke"

Eva Kjer Hansen, miljø- og fødevareminister
Eva Kjer Hansen, der mandag er til EU's landbrugsministermøde i Bruxelles, afviser, at landbrugspakken er et angreb på den danske natur og miljøet, som blandt andre Danmarks Naturfredningsforening mener.

"Det er en forudsætning for mig, at miljøet får det bedre, og det gør det med den her landbrugspakke," siger hun til Ritzau.

Eva Kjer Hansen siger, at "vi har taget EU-Kommissionen med på råd fra første færd, og det fortsætter vi med", men hun vil ikke sige, om kommissionen har udtrykt bekymring for landbrugspakken undervejs.

Overblik: De dårlige sager, der ledte til Eva Kjers afgang

"Vi har haft gode drøftelser med kommissionen under hele forløbet,"siger hun og understreger, at hun har tænkt sig "fuldt ud at leve op til EU-reglerne".

Samtidig siger miljø- og fødevareministeren, at hun aldrig har lagt skjul på, at "der naturligvis er en vis usikkerhed i forhold til modtagelsen af det her i kommissionen".

"Men min vurdering er, at vi fuldt ud lever op til direktiverne, og det tror jeg også, at kommissionen vil finde forståelse for og se, at vi gør," siger Eva Kjer Hansen.

I brevet til EU-Kommissionen skriver organisationerne, at den nye danske landbrugspakke er på kant med både EU's nitratdirektiv og vandrammedirektivet, der skal beskytte blandt andet grundvandet mod nitrat fra landbruget.

Det socialdemokratiske EU-parlamentsmedlem Christel Schaldemose har mandag sendt et spørgsmål til EU-Kommissionen, hvor hun beder om at få indsigt i den korrespondance, der har været om sagen mellem Miljø- og Fødevareministeriet og kommissionen.

 

Naturfredningsforening beder EU vurdere landbrugspakken

'Gyllegate' sender minister i samråd

Engell: Miljøministerens job er i farezonen

Professor om Seges-indblanding: "Bemærkelsesværdigt"

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier