ANNONCE
økokødnov314.PNG

Friland satser på glade køer med nyt koncept

Danish Crowns økologiske datterselskab Friland lancerer et nyt koncept med oksekød, som er opforstret under forhold, der lever op til Dyrenes Beskyttelses krav til dyrevelfærd.

Danish Crowns økologiske datterselskab Friland satser nu på dyrevelfærd.

Slagteriet er allerede landets største leverandør af økologisk kød, men fremover vil det også hæve standarden for dyrenes velbefindende.

Vi har en stærk tro på, at der er et marked for oksekød, som lever op til de nye krav"
Henrik Billmann, adm. direktør, Friland
Det sker med et nyt koncept for økologisk oksekød fra malkekvæg, der har levet under forhold, der lever op til Dyrenes Beskyttelses nye krav til dyrevelfærd.

Kravene gælder blandt andet pladsforholdene i staldene, forholdene for syge dyr, udvidet egenkontrol og et årligt kontrolbesøg.

"Vi har en stærk tro på, at der er et marked for oksekød, som lever op til de nye krav, men vi er endnu ikke så langt, at vi har konkrete aftaler på plads med detailhandelen. Vi er dog ikke i tvivl om, at der blandt forbrugerne findes en større gruppe, som gerne vil betale den merpris, der er nødvendig for at gøre konceptet økonomisk bæredygtigt hos de landmænd, som investerer både tid og penge i at efterleve de ekstra krav til dyrevelfærden,” udtaler Henrik Biilmann, adm. direktør i Friland, i en pressemeddelelse.

Slagteriet skal nu finde ud af, hvor mange leverandører der lever op til kravene . Friland lover dog, at man vil betale mindst én krone ekstra per kilo for kød, der opfylder standarderne for dyrevelfærd.

Konventionel producent skal være formand i økoslagteri

Glade kyllinger sælger bedst i Netto

Ny øko-mejeriserie på vej til de danske supermarkeder

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis