ANNONCE
gårdbutik.jpg
Foto: Lars Hansen/Polfoto/Arkiv

Det skal være nemmere at sælge ved stalddøren

En ny lovpakke giver småproducenter lov til at sælge rensede fjerkræ direkte fra produktionen. Reglerne for muslinger, æg og vildt ændres også.

Nu bliver det nemmere at købe frisk fjerkræ ved stalddøren.

Med sin såkaldte stalddørspakke vil miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) gøre det tilladt at købe fjerkræ uden tarme, kråse og hjerte direkte fra produktionen.

Hidtil har det kun være lovligt for at sælge hele fjerkræ, men fremover bliver det muligt for forbrugere, detailhandlen og restauranter at købe eksempelvis renset and af småproducenter.

”Det er godt nyt for alle de producenter, som sælger gode lokale råvarer direkte fra stalddøren”, udtaler Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse, hvor hun peger på, at Danmark tidligere har været for restriktiv i sin tolkning af EU-reglerne på området.

Foruden fjerkræ gør stalddørspakken det også tilladt at købe muslinger fra fiskekutteren. Samtidig fordobles antallet af æg, der må sælges på gårdene, så småproducenter fremover må sælge 100.000 æg om året.

Endelig bliver det muligt for jægere at sælge både kød og skind til forbrugere og detailvirksomheder, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. Den nye lov er allerede i høring og forventes at træde i kraft til sommer.

Vejviser skal hjælpe 232 økologiske gårdbutikker

Franchisetagerne står i kø ved stalddøren

Øboer finansierer fællesskabslandbrug på Samsø

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis