FødevareWatch

Medie: Chemchina er klar til at kæmpe for opkøb

Kinesiske Chemchina forudser politisk modstand for den mulige fusion med schweiziske Syngenta. Men koncernen er klar til at kæmpe for handlen, skriver Financial Times.

Kinesiske Chemchina forsøger at komme politisk modstand i forkøbet forud for overtagelsen af den schweiziske fødevarevirksomhed Syngenta. Chemchina har budt 43,8 mia. dollar for Syngenta, hvilket er den største oversøiske kinesiske overtagelse nogensinde.

Det skriver Financial Times.

Handlen understreger en spirende tendens i 2016, hvor Kina er involveret i fire ud af fem af de største handler på tværs af landegrænser. I USA og Europa har kinesiske virksomheder i alt udbudt 61,7 mia. dollar i købstilbud.

Syngenta og Chemchina har meddelt investorerne, at det kinesiske kemikalieselskab har planer om at fremlægge handlen for den amerikanske Committee om Foreign Investment (CFIUS) for at tackle en mulig amerikansk blokering, hvilket ingen af parterne forventer vil blive et problem.

Chemchina vil sammen med Syngenta udvikle løsninger til den kinesiske landbrugssektor, der i dag er underlagt et stramt forbud mod dyrkelsen af genmodificerede korn.

Da blot 10 pct. af Kinas areal kan benyttes til landbrug, som skal brødføde landet, der rummer mere en 20 pct. af jordens befolkning, håber Chemchina på et fremtidigt forspring på det kinesiske marked.

Kinesere vil købe schweizisk agro-gigant

Kæmpe kemikaliefusion udløser aktiefest

Avis: Novozymes' guldkalv under angreb fra kemigiganter

Novozymes-konkurrent indgår samarbejde med landbrugskoncern

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier