FødevareWatch

Fond skyder millioner i nyt tang-projekt

Et nyt samarbejde mellem Teknologisk Institut, fire universiteter og en række virksomheder skal undersøge muligheder for at dyrke tang til fødevarer og dyrefoder. Projektet bliver støttet af Innovationsfonden.

Et nyt projekt skal undersøge mulighederne for at dyrke tang til brug i fødevarer, dyrefoder og kosmetik.

Projektet hører under Teknologisk Institut, mens Aalborg, Aarhus og Københavns Universitet samt DTU og flere virksomheder også deltager.

Det såkaldt MAB4-projekt løber over 4,5 år og koster i underkanten af 25 mio. kr., hvoraf 11,8 mio. kr. kommer fra Innovationsfonden.

Planen er at udvikle nye metoder og teknologi til at dyrke tang under vandet i danske og færøske farvande. En sidegevinst kan samtidig være, at tanget er med til at rense vandet.

"Landbrugs – og fødevaresektoren har topprioritet for regeringen, fordi vi her har unikke kompetencer og viden, og fordi landbrugs- og fødevaresektoren skaber arbejdspladser i hele Danmark," udtaler uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelese.

Jysk tangproducent går uden om detailhandlen

Jysk tangproducent satser stort på nordiske sushiplader

Tangfolk bruger 'Cult-Brian' til at blive som 'Lakrids-Bülow'

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier