FødevareWatch

Danish Crown dropper underleverandør

Lønfusk, dummebøder og trusler fra ledelsen har fået Danish Crown til at afbryde samarbejdet med en tysk underleverandør.

Danish Crown fyrer en tysk underleverandør, som er anklaget for fusk, dummebøder samt trusler fra ledelsens side, skriver Fagbladet 3F. Underleverandøren er yderligere blevet kritiseret for, at slagterimedarbejderne boede under usle forhold blev tvunget til at arbejde op til dobbelt så længe, som de fik løn for.

"Der var flere ting, der ikke var i orden. Firmaet fik en periode til at rette op på det, men vi måtte til sidst konkludere, at problemerne var så omfangsrige, at det ikke gav mening at blive i bygningen," siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, til fagbladet.

Leverandøren, der har sit slagteri i den nordtyske by Oldenburg, har leveret polske kolonnearbejdere til slagteriet i en længere årrække under skiftende firmanavne, først under navnet Marbar, som i løbet af 2015 blev ændret til Casus.

De kritisable forhold har tidligere mødt hård kritik fra det tyske fødevareforbund NGG og det danske søsterforbund NFF, og lederen af partiet SDP i Essen kaldte boligforholdene for uetiske og amoralske.

Samarbejdet blev afbrudt i udgangen af januar, og underleverandørens ansatte er blevet tilbudt at fortsætte hos Danish Crowns nye samarbejdspartner.

Danish Crown fastansætter tre syrere og udvider tiltag

Strejke lammer Danish Crown-slagteri

'Jeg er helt utrolig lettet og glad på mine kollegers vegne'

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier