FødevareWatch

Så meget skruede Arla-producenter op i 2015

I halen på mælkekvoternes afslutning i foråret 2015 har de i alt 12.700 andelshavere i Arla skruet op for produktionen, og det ses i den årlige indvejningsstatistik, som er blevet offentliggjort.

De 12.700 mælkeproducenter som i Sverige, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Nederlandene tilsammen producerer 13,8 mia. kg mælk til Arla, øgede sidste år indvejningen af råmælk med 3,7 pct. i forhold til 2014.

Det fremgår af Arlas ejerblad, som netop er udsendt til alle mejerikoncernens andelshavere.

Kvoteophøret fra april 2015 får en meget stor del af æren for den øgede produktion, som man venter vil fortsætte med en yderligere vækst på 3,8 pct. i 2016.

"Arla har forberedt sig på mælkekvoternes ophør, og stigningen på 3,7 pct. var inden for vores forventninger," siger Thomas Carstensen, der er råmælksansvarlig i Global Categories & Operations i Arla.

Han siger videre, at man for 2016 regner med at have den fornødne kapacitet til at kunne håndtere de stigende mælkemængder fra landmændene, og at man fortsat arbejder med at optimere og planlægge for fremtiden, så det også i årene frem mod 2020 vil være muligt at aftage al mælken.

I år forventer Arla den største stigning i mælkeproduktionen blandt de danske bønder, hvor man ser en vækst i indvejningen af råmælk på 6,1 pct. I Storbritannien forudser man en vækst på fire pct. mens Centraleuropa vil vokse med 3,9 pct. I Sverige regner Arla med en fortsat negativ udvikling på 2,2 pct. i 2016 mod en tilbagegang på to pct. i 2015.

Dansk mælkeproduktion vokser til rekordhøjder

Konkursbølge rammer Arlas ejere

Kriseramte mælkebønder får endnu et knæk

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier