FødevareWatch

Litauen har succes med halalkød

Halalslagtet kød er steget med 10 pct. i den litauiske eksportstatistik i 2015. Det er både muslimer og jøder, som står bag stigningen.

420 tons halalslagtet oksekød sendte Litauen ud over sine grænser i 2015. Det er en stigning på 10 pct. i forhold til 2014, skriver fagmediet Globalmeatnews.com.

Formanden for den litauiske organisation for fødevarer og landbrug (FVS), Vidmantas Paulauskas, fortæller, at fremgangen både skyldes mere salg til lande i Mellemøsten, men også en større efterspørgsel fra muslimske og jødiske samfundsgrupper i de øvrige EU-lande.

"Sidste år eksporterede vi 420 tons oksekød efter reglerne for halalslagtning, heraf røg 100 tons til Libanon, 50 tons til Egypten og resten blev solgt til religiøse samfundsgrupper i EU," udtaler formanden til fagmediet.

Sidste år steg også den interne efterspørgsel på halalkød i Litauen som følge af den stigende tilgang af flygtninge i landet.

Den danske juleand er halalslagtet

Vild kødskandale ryster egypterne

L&F vil lave dansk standard for halal-kød

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier