FødevareWatch

Kritikere får en time til at udfritte Løkke om fiskekvoter

For tre måneder siden fyldte en sag om kvotekonger rigtig meget. Nu skal statsministeren forklare sig.

Det ses sjældent, at statsministre møder op i samråd.

Torsdag har Lars Løkke Rasmussen (V) dog afsat en time til at lade sig udspørge i en sag om de såkaldte kvotekonger, der sidder tungt på fiskekvoter.

For tre måneder siden fik miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) frataget fiskeriområdet. Og nu vil Enhedslisten have svar på hvorfor.

"Jeg vil gerne høre til statsministerens rolle i den her kolossale skandale om kvotekonger. Hvilken rolle har statsministeren spillet? Har han vidst, at der foregik en systematisk tilbageholdelse af oplysninger? Og har han nikket til det," siger demokratiordfører Maria Reumert Gjerding, Enhedslisten.

Hun finder timingen for flytningen af ressortområdet påfaldende.

Tre dage efter skulle Esben Lunde Larsen i samråd. Det skete efter historier om, at ministerens tilbageholdelse af oplysninger i sagen havde været mere systematisk, end det var kendt.

Desuden havde ministeriet ifølge Berlingske lagt strategier for at modarbejde flertallets ønsker på fiskeriområdet.

Statsministeren begrundede flygtningen af ressortområdet med en kommende kritisk rapport fra Rigsrevisionen og med udfordringer efter brexit.

Men det giver Enhedslisten ikke meget for.

"Det virker som en ganske besynderlig forklaring, al den stund at han fjernede Esben Lunde tre dage inden et skæbnesvangert samråd, hvor DF havde udtrykt stor, stor utilfredshed med de nyeste afsløringer. Det virker som en noget usandsynlig forklaring. Jeg tror, forklaringen er, at DF ikke længere havde tillid til ministeren," siger Maria Reumert Gjerding.

Det er sjældent, at statsministre deltager i samråd, og for Løkke er det blot anden gang i denne regeringsperiode, at han tropper op.

Formelt kan statsministeren selv vælge, om han eller hun vil stille op i et samråd eller sende en fagminister.

Rapport: Alvorlige konsekvenser for fiskeriet ved hård brexit

Milliardstore fiskekoncerner lider under grønlandske rederiproblemer

Derfor lod Iver Espersen sildene gå

Forsiden lige nu

Mættet økologisk marked giver Friland mindre mavepuster

Efter flere år hvor Danish Crowns økologiske datterselskab halsede efter efterspørgslen på økologisk kød, er der kommet balance i markedet. Det rammer Friland på omsætningen, som i det seneste år er faldet med 17 mio. kr.

Ny direktør i Nordisk Kelloggs

Den nordiske del af den amerikanske morgenmadskæmpe har mandag fået en ny dansk direktør. Han har tidligere været ansat i Toms.

Orkla satser digitalt med opkøb af helseportal

Med et lidt utraditionelt opkøb har Orkla sikret sig rettighederne til den svenske virksomhed HSNG, der driver netportalerne Gymgrossisten og Bodystore, som er store inden for helse og sportsernæring.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier