ANNONCE
Brian Mikkelsen2 PEDERSEN RUNE AARESTRUP.jpg

Dansk Landbrugskapital er endelig klar til at udbetale lån

Erhvervsministeriet lancerer Dansk Landbrugskapital, efter at fire pensionskasser har givet tilsagn om at investere i fonden. Dansk Landbrugskapital er nu klar til at yde investeringslån for 1 mia. kr. til effektive landbrug, der er belastede af høj gæld.

tun.jpg

Greenpeace og Coop i infight over tun

Natur- og miljøorganisationen dumper i en bæredygtighedstest seks af de tundåser, som Coop sælger i koncernens butikker. Coop mener, at kritikken skyder over målet, og Coop står 100 pct. inde for bæredygtigheden i koncernens tun.

Marine Harvest.jpg

Marine Harvest bryder ud af 2016 med rekordregnskab

Verdens største lakseproducent leverer dets bedste kvartalregnskab i fjerde kvartal, og sætter derved punktum på det bedste år i koncernens eksistens. Nu skal positionen i Nordamerika styrkes, lyder det.

mexico city.jpg

Mexico er klar til at svinge majssablen over USA

Det forværrede forhold mellem Mexico og USA får nu Mexico til at overveje at købe dets majs fra Sydamerika i stedet for USA. Det kan give amerikansk landbrug en økonomisk mavepuster i milliardklassen.

Marine Harvest.jpg

Norsk laksekæmpe suser ud af 2016

Høje laksepriser i fjerde kvartal 2016 har løftet bundlinjen til det bedste nogensinde for stor norsk lakseproducent. Alligevel får resultatet en lunken modtagelse.

dansk-supermarked-group-customer.jpg

Minister: Dansk økologi skal ud i verden

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har høje ambitioner med den danske økologieksport. Derfor besøger ministen onsdag den internationale Biofach-messe i Tyskland.

martinmerrild.jpg

Landbrugsstøtten kan komme under pres i nye EU-forhandlinger

Når den fælles landbrugspolitik skal genforhandles, sker det på bagtæppet af et skrumpende EU-budget. Formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, håber, at EU-landenes regeringschefer er klar til fortsat at sende direkte betalinger til landmændene.

Esben Lunde Larsen.jpg

Esben Lunde vil af med brislingeforbud

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har sammen med EU-landene omkring Nordsøen bedt EU-Kommissionen ophæve det lukkede fiskeriområde ved den jyske vestkyst, den såkaldte brislingekasse.