FødevareWatch

Whole Foods på vej med sushi fra 'falske fisk'

Det står knapt til med tunforsyningerne i den globale sushi-industri, og derfor vil den amerikanske detailkæde Whole Foods snart kunne tilbyde falsk tun til kunderne.

Der er for øjeblikket stort fokus på, hvordan man kan fremstille bæredygtige alternativer til de proteinholdige bøffer, schnitzler og filletter, som sætter større eller mindre miljøaftryk i naturen.

Blandt dem er der mange plantebaserede løsninger, og senest har danske Naturli Foods, der er ejet af norske Orkla, slået sig på produktionen af plantekød, ligesom også Løgismose Meyers eksperimenterer på den front.

Ifølge hjemmesiden Eater.com er den New York-baserede producent Ocean Hugger Foods på vej med et alternativ, der skal kunne udgøre den del af sushien nigiri, hvor der normalt ligger et stykke tun.

Fra 1. november kan kunderne i detailkæden Whole Foods i New York og Los Angeles købe produktet Ahimi, som er falsk tun lavet på en base af tomat.

Ifølge kok og partner i Ocean Hugger Foods James Corwell vil det aldrig være muligt at efterligne den fedme, som man møder i tunen. Ahimi smager af meget, og selvom den ikke bidrager med helt samme umami-smag som tun, mener han alligevel, at den sammen med øvrige ingredienser i sushi vil kunne give forbrugerne en oplevelse, der vil ligne sushi langt hen ad vejen.

Leonardo DiCaprio går ind i voksende plantefarsselskab

Markedet for sojadrikke stiger

Stjerneinvestorer sætter tænderne i vegetarburger

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier