FødevareWatch

Gourmetrestaurant lukker efter investering fra Saxo Bank-rigmand

Den københavnske restaurant Alchemist, som for nylig fik en kapitalindsprøjtning fra Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen, lukker ned inden jul. Men køkkenchef Rasmus Munk er allerede ved at lægge nye planer.

Det er ikke mere end to måneder siden, at rigmanden og Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen spyttede en pose penge i den københavnske gourmetrestaurant Alchemist. Og der er ikke mere end to måneder til, at restauranten lukker ned for bestandig.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har køkkenchef Rasmus Munk meddelt, at restauranten lukker permanent 22. december. Men Rasmus Munk forklarer lukningen med, at han er i gang med at lægge nye gastronomiske planer.

Det vil fortsat være med Lars Seier i ryggen, men hvor den nye restaurant skal ligge, eller hvad den skal fokusere på, ved køkkenchefen endnu ikke.

"Restaurant Alchemist kan kun blive én af de bedste, hvis vi hele tiden bevæger os fremad. Efter to fantastiske år i Århusgade føler jeg, at tiden er moden for at videreudvikle konceptet for restauranten. Det har Lars' nylige investering i restauranten gjort muligt, men hvad der helt præcist skal ske, kan jeg ikke afsløre endnu,” siger Rasmus Munk til Børsen.

Alchemist blev grundlagt i 2015, og den er kendt for sin eksperimenterende tilgang til madlavning, hvor man blandt andet har gjort stort brug af sit "molekylærgastronomiske laboratorium". I restaurantguiden "White Guide" var den i 2016 at finde i top 10 over de bedste danske restauranter.

Saxo Bank-rigmand investerer i ny restaurant

Københavnsk restaurant topper nordisk spiseguide

Nordiske kolleger overhaler danske restauranter i ny nordisk guide

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier