FødevareWatch

Norsk bank: Højere renter og valutapåvirkning udgør risici for Chr. Hansen

Den norske storbank DNB vurderer, at muligheden for stigende renter udgør en risiko for den danske ingrediensvirksomhed.

Den norske storbank DNB sænker sin anbefaling af Chr. Hansen til "sælg" fra "hold", idet banken vurderer, at den høje værdisætning af aktien udsætter ingrediensvirksomheden for eksterne risici.

Det skriver Bloomberg News.

Det er blandt andet muligheden for stigende renter, der udgør en risiko, mens også valutamarkedet kan blive en hæmsko, idet Chr. Hansen ikke har afdækning af den amerikanske dollar og den kinesiske yuan.

Aktien i ingrediensproducenten falder mandag formiddag med 2 pct. til 537,50 kr. og er dermed sidst i C20 Cap-indekset. DNB's kursmål lyder på 500 kr., hvilket altså fortsat - efter mandagens fald - afspejler et negativt kurspotentiale på knap 7 pct.

Chr. Hansen afleverer sit årsregnskab for 2016/17 den 25. oktober. DNB venter, at selskabet vil ramme i den høje ende af forventningerne med sine resultater for hele regnskabsåret.

For regnskabsåret 2017/18 venter DNB, at Chr. Hansen vil servere en prognose, der peger på en organisk vækst på 8-10 pct. samt en lille fremgang i driftsmarginen (EBIT).

Det er samtidig på linje med ingrediensproducentens langsigtede mål.

Forsiden lige nu

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier