ANNONCE
POLFOTO_10557008.jpg
Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO/ARKIV

Ny teknologi gør det lettere at opdage kødfusk

Spanske forskere har udviklet en ny teknologi, der relativt hurtigt kan måle selv små koncentrationer af hestekød i oksekød.

Et hold forskere fra Universidad Complutense de Madrid har udviklet en ny biosensor, der i løbet af cirka en time kan scanne oksekød for at se, om det er blandet med hestekød.

Biosensoren kan finde koncentrationer på 0,5 pct. hestekød blandt ellers 100 pct. oksekød, skriver Foodnavigator.

Teknologien genkender forsimplet heste-DNA ved at se på mitokondrier, modsat den nuværende teknologi, der ser på DNA på et atomar niveau, hvilket skulle gøre metoden mere sikker. Det fastslår professor ved Universidad Complutense de Madrid, F. Javier Gallego over for Foodnavigator.

Europas fødevareskandaler: Hestekød, tarmbakterier og giftæg

Dansker dømt for at sælge 30 tons hestekød som oksekød

Forurenede æg er sporet til flere lande

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis