FødevareWatch

Ny Danespo-direktør satser på nye kartoffelsorter

Fornyelse er kodeordet for den nye adm. direktør i kartoffelkoncernen Danespo, Jens Holstberg. Nye faciliteter ved hovedkontoret i Give skal gøre det muligt at udvikle nye kartoffeltyper, som koncernen kan få "patent" på.

Der er ingen grund til at hvile på laurbærrene, selvom man har en årlig omsætning på en halv mia. kr. Derfor er der også lagt i kakkelovnen til fornyelse i kartoffelkoncernen Danespo. Det fortæller adm. direktør, Jens Holstberg, der tiltrådte stillingen 1. september, i et interview med Finans.

En udvidelse og tilbygning af nye faciliteter ved hovedkontoret i Give skal gøre det muligt at udvikle og producere nye kartoffelsorter, som koncernen kan få "patent" på, fortæller han.

"Der er en del kartoffelsorter, der er beskyttede. Og vores mål er blandt andet at få den andel af vores egne kartofler op," siger Jens Holstborg til Finans.

Han tilføjer, at det er de nye produkter, der bliver vækstmotoren i selskabet fremover.

Kartoffelkoncern holder rekordhøjt niveau

Danespo udbetaler den største samlede efterbetaling nogensinde

Danespo har fundet ny direktør

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier