FødevareWatch

Medie: Uhrenholt har handlet med selskab i skattely

Den omfattende hvidvasksag, der tidligere på ugen ramte Danske Bank, trækker nu også tråde til fødevareindustrien. Kunder i Aserbajdsjan har flere gange handlet oste hos Uhrenholt, skriver Berlingske Business.

Danske mejeriprodukter har været i høj kurs i Aserbajdsjan, hvor kunder flere gange har handlet oste hos den danske fødevaregigant Uhrenholt. Det fremgår af en gennemgang foretaget af Berlingske Business.

To gange i 2014 overførte kunder fra Aserbajdsjan 680.000 kr. via en konto i Danske Bank til Uhrenholt. Kontoen tilhørte Hilux Services LP, som er registreret i Storbritannien, men i følge Berlingskes research er styret af stråmænd, og ejerne skjult i skattely.

"Vi har kigget de nævnte overførsler igennem og kan oplyse, at transaktionen er med en kendt kunde i Aserbajdsjan på baggrund af en kendt varestrøm, så der er ingen uregelmæssigheder i handlerne eller transaktionerne," skriver adm. direktør i Uhrenrolt, Sune Uhrenholt, til Berlingske Business. Han oplyser desuden, at betalingerne er for syv forskellige oste.

Kina forbyder import af blød ost

Eksporten af dansk ost i massiv fremgang

Uhrenholt i fremgang trods fortsatte kvaler i Rusland

Forsiden lige nu

Orkla opkøber frostselskab i Tjekkiet

Få dage efter salget af K-Salat i Danmark har det norske konglomerat sat underskrift på en handel i Tjekkiet, som sikrer majoriteten i et selskab, der har specialiseret sig i produktionen af frosne grøntsager.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier