FødevareWatch

Regeringen snart klar til varslet oprydning i fødevareafgifter

Om et par uger løfter Skatteministeriet sløret for den rapport, der har været to år under vejs, og som skal lægge grunden for regeringens oprydning i afgifterne på blandt andet fødevareområdet.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V)

Skatteministeriet er inden for få uger klar med sin længe ventede afgiftsanalyse, der skal lægge grunden for en forsimpling af afgifterne på blandt andet fødevareområdet.

Det skriver TV2.

Det er to år siden, regeringen nedsatte det såkaldte saneringsudvalg bestående af de store brancheorganisationer, og forventningen er, at udvalgets analyse er klar inden efterårets finanslovsforhandlinger.

"Den endelige rapport er først klar om et par uger. Når vi har den, kan vi tage politisk stilling til, hvilke afgifter der skal væk. Jeg ser gerne mere sund fornuft i afgiftssystemet, men vi skal også lige finde pengene," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til TV2.

Ifølge en foreløbige afgiftsanalyse, som TV2 har set, ser Skatteministeriet på en lang række afgifter som dobbeltbeskatning på alkoholsodavand, afgift på engangslightere og afgift på emballager, der allerede er omfattet af pantordningen.

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier