ANNONCE
Kim Trier Meyer - karrierevejen.jpg
Foto: Emmerys

Emmerys-direktør: "Vis at du kan steppe op til næste niveau ved at arbejde på det næste niveau"

Kim Trier Meyer følger sin mavefornemmelse og siger sjældent nej til en udfordring. Det har tidligere givet bagslag, og derfor lever han i dag efter princippet 'mere hjerne og mindre hjerte'.

Kim Trier Meyer begyndte i jobbet som adm. direktør i bagerkæden Emmerys i februar 2017.

Det er første gang, at den 45-årige jyde, der nu bor i Odense og arbejder i Valby, er topchef. I Karrierevejen fortæller han om vejen dertil, og hvordan hans vilje til at ville vinde, har drevet ham frem i karrieren.

Hvilken karrierevej så du for dig selv som ung?

Om Karrierevejen

FødevareWatch stiller nogle af branchens fremtrædende personligheder spørgsmål om deres karrierer. Det sker i konceptet Karrierevejen.

"Jeg havde egentlig længe en drøm om at blive journalist, hvorfor jeg efter handelsskolen søgte ind på Journalisthøjskolen. Den drøm blev så afløst af en pludselig indkaldelse til militæret, hvor jeg skiftede navn til 'Vejle'. Jeg boede i Vejle på det tidspunkt, og man fik praktisk skiftet sit fødenavn ud med sit bynavn på første dag, så man i tilfælde af krig kunne blive kaldt frem når man nåede til Vejle. Det blev heldigvis aldrig nødvendigt. Jeg tænkte, at jeg kunne lede soldater mindst ligeså godt som mine egne sergenter, der var ligeså gamle eller yngre end mig selv. Det at bestemme, beslutte, uddelegere og lede andre har hængt ved siden."

Hvad har været afgørende for dine karrierevalg?

"Det er et svært spørgsmål. En fællesnævner er nok mavefornemmelse. Jeg har altid gjort det, jeg følte for. Nogle gange lidt for impulsivt, hvorefter jeg har fortrudt mine valg og savnet det gamle job. Men det har også lært mig at tænke mig lidt mere om. Mere hjerne og mindre hjerte.

Udfordringer er en anden fællesnævner. Har det virket som en stor udfordring, og var det et step up i karrieren, så var jeg klar. Når mine venner og familie sagde '..er du nu sikker på det er en god idé?', kunne jeg slet ikke forstå bekymringerne. Jeg har svært ved at se, at jeg ikke kan lykkedes med det, jeg sætter mig for. Naivt, måske, men det virker ofte godt at skubbe sig igennem forhindringerne og ikke acceptere, at tingene ikke kan lade sig gøre."

Kom tæt på nogle af branchens nøglepersoner i 'Karrierevejen'

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skifte i din karriere?

Kim Trier Meyer

Uddannelse: Handelseksamen (HH som det hed i slut firserne)

Alder: 45 år

Bopæl: Odense – født i Silkeborg

"Helt sikkert det sidste som adm. direktør for Emmerys. Som adm. direktør har du hånden på kogepladen, mere end jeg havde drømt om. Du er styrmanden og kaptajnen, som enten kan sejle os sikkert i havn eller direkte ind i klipperne og synke skibet. Jeg har i mange år refereret til en adm. direktør og iagttaget deres kunnen, beslutninger, væremåde og ledelsesform. Det har jeg lært meget af og taget med mig i dag. Jeg forbliver dog tro mod min mavefornemmelse og min evne til at skubbe virksomheden op i et højere tempo og niveau hver dag. Det er nok lidt hårdt for dem omkring mig, men jeg kender ikke andre måder."

Hvad er det bedste råd, du har fået i din karriere?

"Steal with pride. Ingen af verdens mest indflydelsesrige ledere har skabt alting selv. Steve Jobs opfandt Mac'en og startede Apple, ja, men han fik ikke ideen til den grafiske brugerflade selv. Den idé 'lånte' han venligst fra Xerox, som ikke selv kunne finde ud af at få noget kommercielt ud af teknikken. Det handler ikke alene om at få ideen. Det handler om at kunne eksekvere på den, få noget ud af den og bringe den til live."

Ny Emmerys-direktør: Stram konceptstyring og højere omsætning er vejen frem

Hvad er den værste beslutning, du har taget i din karriere, og hvad gjorde du for at rette op på det?

"Jeg tog for mange år siden en beslutning om at brancheskifte, som ikke havde noget med møbler eller fødevarer at gøre, nemlig mode. Modeverden blev et meget kort bekendtskab for mig, og et bevis på, at det i resten af min karriere var vigtigt, at jeg beskæftigede mig med produkter, som jeg havde forstand på og som jeg ”følte” noget for. Hører tit ledere udtale sig om, at ”ledelse og salg er jo de samme discipliner ligegyldigt hvad du skal lede eller sælge”. Den køber jeg ikke. Viden skal gå hånd i hånd med erfaring, viden og engagement. Det sidste er ikke nok. Du skal sgu vide alt om dit produkt og branche…og du skal brænde for det."

Hvilken personlig egenskab har du trukket mest på i din karriere?

"Helt sikkert min lyst til at vinde. Eller sagt på en anden måde: Jeg tænker aldrig på, at jeg ikke kan lykkedes med noget. Det er kun et spørgsmål om, hvordan jeg skal kringle den og hvor hurtigt."

Hvilket råd vil du give nyuddannede, der ønsker en karrierevej som din?

"Hvis de ønsker at gå min karrierevej, skal de bare nøjes med handelsskolen og så knokle en vis legemsdel ud af bukserne i 25 år, skifte job 8 gange og flytte 11 gange, inden de når til, hvor jeg er i dag. Jeg har mere gulverfaring end teori. Det er hårdt engang imellem. Jeg har været ekstremt vild og taget næsten alle udfordringer.

Så det bedste råd jeg kan give er, at du skal finde ud af hvilket niveau, du er på. Hvad kan du og hvad vil du? Når du så har landet det job, skal du så hurtigt som muligt dygtiggøre dig og begynde at løse de opgaver og tage de opgaver, som din chef løser i dag. Vis at du kan steppe op til næste niveau ved at arbejde på det næste niveau, så skal det nok blive bemærket og belønnet."

Foodservice Danmark-chef: "Man kan ikke udvikle sig hverken personligt eller professionelt uden at lave fejl"

"Der gemmer sig altid monstre under sengen - og dem skal man lære at tæmme, dressere og holde af"

Stryhns-chef: Bedste beslutning var at opgive international karriere

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis