FødevareWatch

EU advarer om hepatitissmitte fra svinekød

Mange europæiske tilfælde af hepatitis E stammer fra svinekød, fastslår Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme.

I en ny rapport fra Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC), hvor forskere har kigget på, hvordan antallet af hepatitis E-tilfælde i årene 2005-2015 er tidoblet i Europa, spiller svinekød en stor rolle.

Det skriver DR.dk.

Ifølge rapporten stammer smitten overvejende fra svinekødsprodukter som eksempelvis pølser og lever, da grise i mange tilfælde er bærere af hepatitis E.

"Tidligere troede man, at hovedkilden til infektion var at drikke forurenet vand under rejser uden for EU. Men nu ved vi, at den vigtigste kilde til overførsel af sygdommen i Europa er mad," udtaler Rosina Girones, leder af EFSA’s arbejdsgruppe om hepatitis E, ifølge en pressemeddelelse.

En del af årsagen til det stigende antal tilfælde skyldes bedre testmuligheder og øget bevidsthed om hepatitis E, og EFSA anbefaler, at man i de europæiske lande bliver bedre til fortælle, at smitterisikoen kan nedbringes betragteligt, hvis man gennemsteger sit svinekød.

Ministerium: Zink-forbud vil øge antibiotikaforbruget i dansk svineproduktion

Det europæiske kødmarked venter på grillsæsonen

Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Dansk burgerbar væltet omkuld af amerikansk hæder

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier