FødevareWatch

To danskere med i global madspildskoalition

Esben Lunde Larsen har sammen med Selina Juul fra organisationen Stop spild af mad fået plads i den næsten 40 mand store koalition, der under navnet Champions 12.3 skal bekæmpe det globale madspild.

Kendisfaktoren er til at tage og følge på, når man kigger på navnene over bidragydere til den globale koalition Champions 12.3, som er sat i verden for at bekæmpe madspild.

På listen finder man blandt andet Unilevers globale direktør Paul Polman, Nestlés bestyrelsesformand Paul Bulcke, EU-Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis og Barack Obamas tidligere køkkenchef i Det Hvide Hus Sam Kass.

Og i den knap 40 mand store koalition er der også blevet plads til to danskere i form af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og stifter og bestyrelsesformand for organisationen Stop spild af mad, Selina Juul.

Champions 12.3 er ifølge Stop spild af mad en koalition af næsten 40 ledere på tværs af regeringer, erhvervsliv og civilsamfund. Gruppen er forpligtet til foranstalte aktiviteter, som reducerer madspild og fødevaretab, og som dermed bidrager positivt til opfyldelsen af FN's bæredygtighedsmål Sustainable Development Goal 12.3. Dette mål for bæredygtighed er at halvere al verdens madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord inden året 2030. Hollands regering samt World Resources Institute i Washington D.C. udgør sekretariat for Champions 12.3.

Alle medlemmernes arbejde i Champions 12.3 foregår på frivillig basis, og det næste globale Champions 12.3 møde finder sted til efteråret i USA, i forbindelse med FN's generalforsamling i New York, skriver Stop spild af mad.

Too Good To Go-investors kriterium: Løsningen skal gøre verden bedre

Dansk madspildsbutik åbner i udlandet

Hospital nedbringer madspild og sparer syv mio

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier