ANNONCE
finn klostermann.jpg
Foto: Danish Crown

Langt træk for danske oksekødsmuligheder i Japan

Den nye frihandelsaftale mellem EU og Japan rummer også muligheder for dansk oksekødseksport, men ifølge divisions-direktør i Danish Crown bliver trækket noget længere end hos kollegerne, der har med svinekød at gøre.

Det er langt fra kun eksporten af dansk svinekød, som kan imødese gode nye eksportmuligheder under den nye frihandelsaftale mellem EU og Japan, som blev indgået i sidste uge.

Ifølge Danish Crown er perspektiverne for øget eksport af oksekød positive "om end der kommer til at gå længere tid, før forbedringerne slår fuldt igennem."

Det skriver slagterikoncernen i en nyhedsmail.

EU og Japan enige om historisk frihandelsaftale  

Aftalen mellem EU og Japan indebærer en gradvis nedtrapning af de japanske importafgifter på oksekød fra de nuværende 38,5 pct. til 9 pct. over de næste 15 år, og skal man have de langsigtede oksekødsbriller på for at et se det fulde potentiale udløst.

"Her og nu er der ikke tale om noget jordskred, men vi er glade for, at processen er begyndt. Det stiller os bedre i konkurrencen med andre lande, f.eks. Australien, der allerede har en frihandelsaftale med Japan," udtaler Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef.

Han tilføjer videre, at den nye aftale kun omfatter dyr under 30 måneder, og at det derfor primært vil være kalvekød, som kan komme i spil som nyt eksportobjekt.

"Men der går en længere årrække, før nedtrapningen af importafgifterne på oksekød er slået fuldt igennem, og vi kan se den reelle betydning for vores eksport til Japan," siger Finn Klostermann.

Danish Crown Beef har gennem godt et år eksporteret oksekød til Japan - primært i form af specialprodukter, men man arbejder nu på, at andre delstykker skal kunne følger efter.

Danish Crown kan nu sende polsk Hongkong-kød fra Tyskland

Tulip sender konserves i gaveæsker til Japan

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis