FødevareWatch

Økologisk Landsforening får tidligere Lego-chef som direktør

Fra 1. september skal Helle Borup Friberg, der tidligere har været direktør i Lego-koncernen, være adm. direktør i Økologisk Landsforening.

Efter nogle måneder i limbo har økologerne i Økologisk Landsforening fået sat ansigt på den nye adm. direktør, som starter i det nye job 1. september.

Af en meddelelse fra landsforeningen fremgår det, at det bliver den tidligere Lego-direktør Helle Borup Friberg, som tiltræder stillingen.

"Vi har fundet en ny leder, der sammen med et stærkt lederhold kan geare organisationen til at tage økologi til et nyt niveau - både i samfundet, i markedet og som medlemsorganisation. Vores medlemmer driver økologi frem, og vi vil støtte dem i deres arbejde med at skabe mere og bedre økologi," udtaler Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening.

46-årige Helle Borup Friberg har haft flere chefstillinger i legetøjsgiganten fra Billund. Hun har blandt andet stået i spidsen for Legos New Business Group samt haft ansvaret for driften og den digitale hos Lego Education, som udvikler fysiske og digitale læringsløsninger til børn. Derudover har den økologi-direktør ifølge meddelelsen tolv års erfaring med ledelse, produktudvikling og salg i Norden, USA, Tyskland, England og Asien.

"Helle har erfaring med forretningsudvikling og stærkt innovationssamarbejde både med samfundet, brugerne og i hele produktionskæden, noget som vores forening har unikke muligheder for at udnytte, fordi vores medlemsgrupper og kompetencer dækker fra jord til bord. Mange løsninger for økologi og bæredygtighed – såvel miljømæssigt som økonomisk - findes netop i dette samspil," tilføjer formand Per Kølster om baggrunden for valget af den nye direktør.

Udover Helle Borup Friberg vil foreningens direktion i fremtiden udgøres af nuværende direktør Paul Holmbeck og sekretariatschef Torben Lauridsen.

Noma-direktør skal være formand for nyt gastronomiteam

Økologisk Landsforening møblerer om i toppen

Øko-risenes danske frontløber klar med knækkede risprodukter

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier