FødevareWatch

2000 økologiske spisemærke uddelt - 4000 mangler

Antallet af tildelte økologiske spisemærker har ifølge Økologisk Landsforening rundet 2000 spisesteder. Kurven skal fortsat være stejl, hvis målsætningen om 6000 uddelte mærker skal nås i 2020.

Af en netop udsendt opgørelse fra Økologisk Landsforening fremgår det, at der nu findes mere end 2000 danske spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

De offentlige køkkener og daginstitutioner, plejehjem og plejecentre står for 72 pct. af spisemærkerne, mens de private køkkener har de resterende 28 pct., heraf er det kantinerne, der fylder mest.

"Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad selv laver økologisk mad derhjemme," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

Kilde: Økologisk Landsforening

Flere fra horesta-segmentet på vej

Landsforeningen har en målsætning om at nå 6000 økologiske spisemærker på landsplan i 2020, og her spiller det private marked en stor rolle.

Blandt andet er det stadig kun få hoteller, caféer og restauranter, som har det økologiske spisemærke, men det ændrer sig i de kommende år.

Det vurderer i hvert fald markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok:

"Der er en stigende bevidsthed og et voksende ønske blandt danskerne om at gøre en forskel med sit fødevareforbrug. Det smitter også af på deres præferencer, når de spiser udenfor hjemmet, og det er et stærkt incitament til restauranterne og caféerne om at gå den økologiske vej og skilte med det."

Økologi vinder frem på arbejdspladsen

Storkøkkener og kantiner går ikke efter Nøglehuls-certifikatet

Hovedstadens børn og ældre får mere øko-mad end i de øvrige regioner

Øko-spisemærket er alt for ukendt - det skal der laves om på

Forsiden lige nu

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

En nyt EU-projekt med en dansker blandt initiativtagerne vil undersøge mulighederne for at erstatte dele af det massive europæiske forbrug af soja fra især Sydamerika med europæiske bælgplantesorter. Det vil gavne miljøet og pengepungen, mener initiativtageren.

Arla sløjfer ostefremstillingen på Endrup Mejeri

Det er slut med at lave de hæderkronede oste på det historiske andelsmejeri. Det står klart i den endelige aftale om mejeriets fremtid, som Arla overtog i september. I stedet skal mejeriet være pakkeri og modningcenter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier