ANNONCE
økosvin.jpg
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Danskerne spiser mere økologisk svinekød

Kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet.

Der kommer mere økologisk grisekød på danskernes middagsborde.

Senest steg salget af økologisk grisekød i detailhandlen med 28 pct. fra 2015 til 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Landbrug & Fødevarer.

En af årsagerne til det stigende salg er, at kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet. Det mener Hanne Børsch, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

"Vi forventer, at salget af økologisk grisekød fortsætter med at stige i de kommende år. Både på grund af et større udvalg af udskæringer i butikkerne, og fordi der helt grundlæggende er kommet en større produktion af økologiske grise," siger hun.

Danske økologer får godbid i ny kinesisk eksportaftale

Enhedslisten vil gøre Danmark helt økologisk

Rådgivere spår prisfald på økologiske produkter

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis