FødevareWatch

Danskerne spiser mere økologisk svinekød

Kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet.

Der kommer mere økologisk grisekød på danskernes middagsborde.

Senest steg salget af økologisk grisekød i detailhandlen med 28 pct. fra 2015 til 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Landbrug & Fødevarer.

En af årsagerne til det stigende salg er, at kød fra økologiske grise er blevet mere tilgængeligt i dagligvarebutikker over hele landet. Det mener Hanne Børsch, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

"Vi forventer, at salget af økologisk grisekød fortsætter med at stige i de kommende år. Både på grund af et større udvalg af udskæringer i butikkerne, og fordi der helt grundlæggende er kommet en større produktion af økologiske grise," siger hun.

Danske økologer får godbid i ny kinesisk eksportaftale

Enhedslisten vil gøre Danmark helt økologisk

Rådgivere spår prisfald på økologiske produkter

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier