FødevareWatch

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Samarbejdet skal i første ombæring omfatte to brands. På sigt er ambitionen at skabe 10-15 nye arbejdspladser.

Slagter Lund har tre butikker på Sjælland.

Et nyt selskab har set dagens lys.

Selskabet har fået navnet Bodebjerg Charcuteri ApS og er etableret af den københavnske Slagter Lund og Bodebjerg Charcuteri, som i mange år har arbejdet med økologisk charcuteri på Fyn.

"Vi stod i en situation, hvor vi ikke kunne følge med efterspørgslen i de eksisterende lokaler, så vi havde brug for noget kapital for at kunne flytte til større lokaler og udvide produktionen," siger Morten Klit fra Bodebjerg Charcuteri i en pressemeddelelse fra ejendomsmægleren Colliers International.

Bodebjerg Charcuteri er i gang med en større ombygning af lokaler i Marslev på Fyn. Samtidig har selskabet foretaget en investering på 5 mio. kr. til nye produktions- og lagerfaciliteter.

De nye faciliteter forventes at stå klar den 1. juli og det forventes, at der på sigt vil skabes 10 – 15 nye arbejdspladser. Produktionen vil i første omgang omfatte to brands: Bodebjerg Charcuteri og Slagter Lund Økologi.

"Morten er rigtig dygtig til at producere økologi, og han kunne godt tænke sig, at hans forretning blev lidt større og mere rentabel, og vi kunne godt tænke os at få den knowhow, som Morten har, ind i vores forretning, så det er et supergodt match," har Jan Lund, ejer af Slagter Lund tidligere udtalt til Økologi & Erhverv.

Højer Pølser lægger an til vegetarisk landing

Ny netslagter: Det gode kød skal bare gøres tilgængeligt

3-Stjernet-ejers danske bundlinje skrumper med 10 mio

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier