ANNONCE
Haekkerupokt14.PNG
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Danske æg kan blive næste pølse-aftale

Æg og ægprodukter kan meget vel blive hovedrolleindehaverne i den næste handelsaftale mellem Danmark og Kina.

Onsdag underskrev miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) aftaler med Kina om både eksport af økologiske fødevarer og eksport af forarbejdet svinekød som eksempelvis pølser.

Nu er arbejdet i fuld gang med at sikre den næste danske handelsaftale med kinserne. Det kan meget vel komme til at handle om æg og produkter med æg.

I sidste uge afsluttede en kinesisk delegation en ugelang tur til Danmark, hvor de besøgte de største danske ægpakkerier og ægproduktvirksomheder under brancheorganisationen Danske Æg. Danmark er det første land i verden, der har modtaget et sådan besøg. Bulletinerne går på, at de kinesiske embedsmænd kunne lide, hvad de så, og Landbrug & Fødevarer tror på, at en aftale er på trapperne.

"Vi er allerede i fuld gang med at blive de første i verden, der kan få lov til at sælge æg og produkter med æg til Kina," siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Fredag har Landbrug & Fødevarer samt miljø- og fødevareministeren i samtaler med de kinesiske fødevaremyndigheder opfordret til et øget samarbejde, også inden for æg.

"De sidste tre dage i Kina har gjort mig helt overbevist om, at vi kommer til at eksportere langt flere fødevarer til Kina i de kommende år. Kineserne går op i fødevaresikkerhed og stabile leverandører. Samtidig er det en fjer i hatten, at vi kan producere bæredygtigt. Alt det, samt de positive tilkendegivelser fra kineserne gør, at jeg er sikker på, vi snart får åbnet for flere markeder i Kina," fortsætter hun.

Fødevareklyngen udgjorde i 2016 44 pct. af den samlede vareeksport til Kina. Det tal forventes at stige i 2017, hvor f.eks. eksport af svinekød kommer til at runde 5 mia. kr. i eksportomsætning.

Esben Lunde sætter alt ind på succesrig pølse-aftale med Kina

Danske myndigheder skal lære Kina at kontrollere fødevarer

Kinesisk kødaftale er en realitet

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis