FødevareWatch

Orkla fjerner udskældt olie fra søde sager i Sverige

Den norske fødevarekoncern Orkla har fjernet palmeolie fra 98 pct. af produkterne i Sverige.

Orkla Confectionery & Snacks' svenske afdeling har formået at fjerne palmeolie fra 98 pct. af sine søde sager.

Igennem de seneste ti år har den svenske gren arbejdet på at fjerne den yderst udskældte palmeolie fra sine kager, slik, søde snacks og konfekture.

Det skriver fagmediet foodnavigator.com.

"Vi har valgt at sætte et højt mål, og nu er 98 pct. af vores produkter fri for palmeolie (...). Det viser, at vi tager vores rolle som markedsleder alvorligt," udtaler svensk kommunikationschef for Orkla Confectionery & Snacks, Stina Petrini, til mediet.

Palmeolie er kritiseret for at ødelægge naturen og dermed også true flere dyrearters overlevelse. Særligt orangutangen lider under fældningen af træer i store områder, og det mindsker dens leveområder og dræber mange af aberne, som er blandt verdens mest truede dyr.

Nutella forsvarer brug af udskældt palmeolie

Rapport: Fødevaregiganter får palmeolie fra børnearbejdere

Norge slår et slag for bæredygtig palmeolie

Dansk palmeoliekoncern tjener færre penge

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier