FødevareWatch

Nestlé tjener gode penge på de danske hospitaler

Den schweiziske fødevaregigant Nestlé har oplevet et boom i salget af sonde-ernæring til de danske hospitalspatienter.

Fødevareselskabet Nestlé tjener gode penge på nye madtrends i den danske hospitalssektor.

Med sundhedsbølgen er der kommet et større fokus på den ernæring, patienterne får, og det har også smittet af på sondemaden, hvor hospitalerne leder efter bedre alternativer, skriver Nestlé i en pressemeddelelse.

Det har givet effekt i afdelingen Nestlé Health Science, hvor man har oplevet et boom i sonde-ernæring til patienterne.

"Vi har fået stor succes med vores sondeernæring, der er baseret på rigtig mad som fx kylling, ærter og ferskner. Det er vi de eneste, der kan levere. Der er både god fornuft og god økonomi i at nedbringe patienters toleranceproblemer som fx diarré og opkast," siger den ansvarlige for salg hos Nestlé Health Science, Mette Sørensen, der dog ikke oplyser, hvor god forretningen er i kroner og øre.

Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, leverede i årets tre første måneder en omsætning på 21,0 mia. CHF (146 mia. kr.) og en organisk vækst på 2,3 pct. Det oplyses ikke, hvor meget afdelingen tjener på den danske sygehussektor, eller præcis hvor stor stigningen er i salget.

Nestlé rammer større organisk salgsvækst end ventet

Nestlé udvider sine glutenfri ambitioner Down Under

Britisk Arla-konkurrent lander lang aftale med Nestlé

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier