ANNONCE

i samarbejde med finans.dk

Tilbage til FINANS.dk
meyer.jpg
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

New York-myndigheder tvinger ny Meyers-restaurant til at lukke

Claus Meyer er igen blevet nødt til at lukke et prestigeprojekt i New York. De lokale myndigheder har ovenpå et kontrolbesøg, hvor restauranten har overtrådt en stribe hygiejneregler, valgt midlertidigt at lukke restaurant Norman.

Mad-iværksætter Claus Meyers kulinariske New York-eventyr er igen blevet slået ud af kurs.

Restauranten Norman, som skulle være mesterkokkens næste nordiske madeventyr i den amerikanske stat, er blevet tvunget til at lukke midlertidigt.

Det sker efter, at sundhedsinspektører fra New York City Department of Health and Mental Hygeine har sat en række streger i deres sorte hygiejne-bog efter et kontrolbesøg, viser Fødevarewatchs gennemgang af New York City Department of Health and Mental Hygeine's inspektioner.

Lukningen af Norman kommer ovenpå, at Meyers New York-baserede Michelin-restaurant Agern for få uger siden måtte lukke på ubestemt tid på grund af en vandskade.

Ifølge Meyers USA-organisationen er det nogle byggetekniske foranstaltninger, som myndighederne kræver, der har betydet, at restaurant Norman måtte lukke dørene for deres gæster i april.

Utilstrækkelig personlig hygiejne

Myndighederne har været på inspektion to gange – første gang d. 20. januar 2017 til en præinspektion inden åbning og senest d. 12. april 2017, og begge gange har restauranten ikke levet op til hygiejnereglerne.

"Fødevare-kontaktoverflade ikke ordentligt vasket, rengjort og renset efter brug," anfører New York City Department of Health and Mental Hygeine, mens personalets personlige hygiejne også er "utilstrækkelig". Blandt andet påpeger inspektørerne, at de fandt tilsmudsede beklædningsdele, og at personalet ikke bar passende hårbånd i de dele af restauranten, hvor maden bliver forberedt. Derudover nævner myndighederne, at de fandt mad, som ikke var "beskyttet mod en potentiel forureningskilde under opbevaring, forberedelse, transport, fremvisning eller service." Også materialet af en af de overflader, som maden har kontakt med, er uacceptabel, skriver New York City Department of Health and Mental Hygeine.

Det sidste kritikpunkt går igen i inspektionen fra januar, som derudover også påtaler et manglende "vask hænder"-skilt og et unøjagtigt termometer.

Svingdøre og barvæg

Ifølge Meyers-organisationen er selve grunden til, at myndighederne har fået Norman til at lukke midlertidigt, at restauranten manglede nogle hygiejne-relaterede byggetekniske foranstaltninger - og altså ikke på baggrund af hverken personlig hygiejne eller håndtering af mad. Det drejer sig om to svingdøre i barkonstruktionen, så der ikke er uhindret passage mellem arbejdsområde og gæsteområde, og en hævet væg bag køkkenbaren.

"Den anmærkning, som er foretaget, der er skyld i, at vi må lukke nogle dage, har ikke hjemmel i nogen juridisk statut, men er op til fortolkning, og det er et eksempel på et bureaukratisk system, som man må bakse med, når man åbner restaurant i New York," skriver Christina Heinze Johansson, kommunikationschef for Meyers USA, i en mail.

Mens Danmark kører et system med sure og glade smileys, uddeler New Yorks sundhedsmyndigheder bogstaverne A, B eller C til restauranterne. Scorer spisestedet 0-13 point, får det en A-mærkning, der er det bedste resultat. 14-27 point medfører et B, og får spisestedet mere end 28 point, må det nøjes med et C. Claus Meyers restaurant Norman fik 47 point ved sidste inspektion i april. Til sammenligning fik Michelin-restauranten Agern 5 point ved sidste kontrolbesøg.

Store drømme i hipt område

Det var meningen, at Brooklyn-baserede Norman skulle åbne i januar som et fælles projekt mellem Claus Meyer og med den svenske stjernekok Frederik Berselius, der står bag den tostjernede Michelin-restaurant Aska – en restaurant, som Meyer også er investor bag.

Efter en måneder lang forsinkelse åbnede spisestedet i begyndelsen af april og fik rosende ord med fra avisen New York Times. Men mindre end to uger efter besluttede sundhedsmyndighederne at lukke stedet ned midlertidigt.

Restauranten indgår som en del af et større fælles arbejdsareal for New Yorkere, som ikke har fast arbejdsplads.

Meyers USA forventer, at Norman kan åbne igen i begyndelsen af næste uge.

(Korrektion: Rubrik er fredag formiddag blevet ændret, da den kunne tolkes som om, at der er et direkte link mellem fødevarerapport og lukning. Det er der ikke, men det er de samme myndigheder, der har udarbejdet rapport og bedt om lukning af restaurant Norman.)

Claus Meyers Michelin-restaurant lukker på ubestemt tid

Rugbrød er blevet genoplivet i New York

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis