FødevareWatch

Fødevarestyrelsen efter razzia: Ekstra olivenolie egner sig ikke som menneskeføde

Fødevarestyrelsens Rejsehold har under en razzia påvist, at forbrugere i mange tilfælde bliver snydt, når de tror, de køber ekstra jomfru olivenolie.

Efter en laboratorie- og smagsanalyse i Spanien har Fødevarestyrelsens Rejsehold fundet frem til, at der af de 35 testede typer ekstra jomfruolivenolie blot er seks slags, som faktisk er ægte ekstra jomfruolivenolie.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ekstra jomfruolivenolie sælges i detailhandlen som et produkt med den ypperligste kvalitet inden for kategorine. Derfor er sagen også meget opsigtsvækkende, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold.

"Det ser bestemt ikke godt ud. Faktisk står det meget skidt til. Vi har udtaget 35 typer ekstra jomfru olivenolie til laboratorie-analyse og smagsanalyse på et spansk laboratorium. Kun de seks var faktisk ekstra jomfru olivenolie," forklarer han.

Han siger, at 12 af olierne er af så dårlig kvalitet, at de ikke må sælges til forbrugere, fordi de "ikke egner sig som menneskeføde."

Både Coop, Dansk Supermarked og Dagrofa har forholdt sig til de opsigtsvækkende testresultater. Du kan læse deres svar her.

Fødevarestyrelsen trodser forskere om D-vitamin

Prisvindende Orkla-produkt sanktioneret

Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine

Forsiden lige nu

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier