FødevareWatch

Overenskomstforhandlinger for slagteri- og fødevarearbejdere er brudt sammen

Fødevareforbundet NNF og DI har ikke kunnet nå til enighed om nye overenskomster for slagteriarbejdere og de ansatte i fødevareindustrien.

Forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.

Det var ikke muligt for Fødevareforbundet NNF og DI at blive enige om nye overenskomster slagteriarbejdere og de ansatte i fødevarebranchen.

Det skriver Fødevareforbundet NNF på sin hjemmeside.

Fredag 1. marts forlod parterne forhandlingsbordet. Sammenbruddet betyder, at overenskomsterne vil blive omfattet af en kommende mæglingsskitse, der forhandles på overordnet plan mellem forligsmanden sammen med repræsentanter for LO og DA (Dansk Arbejdsgiverforening), skriver fagforbundet.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Det er på godt jysk "rigtig træls". Jeg havde en klar forhåbning om, at vi kunne komme i mål, men vi blev mødt med nogle krav, vi simpelthen ikke kunne honorere. Vi var villige til at give og få det samme, som det øvrige arbejdsmarked. I virkeligheden har vi tilbudt arbejdsgiverne både mere og andet end det, der ellers er blevet givet. Men vi blev mødt af krav om fleksibilitet og lønnedgang, som er langt mere vidtrækkende," udtaler forhandler og næstformand for Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.

De nye forhandlinger er ifølge NNF begyndt søndag.

Slagtere, bagere og mejerimedarbejdere klar med ny overenskomst

Butiksansatte og funktionærer har fået ny overenskomst

Slagtere holder ikke til højere pensionsalder

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier