ANNONCE
Forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.jpg
Forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen. | Foto: Fødevareforbundet NNF.

Overenskomstforhandlinger for slagteri- og fødevarearbejdere er brudt sammen

Fødevareforbundet NNF og DI har ikke kunnet nå til enighed om nye overenskomster for slagteriarbejdere og de ansatte i fødevareindustrien.

Det var ikke muligt for Fødevareforbundet NNF og DI at blive enige om nye overenskomster slagteriarbejdere og de ansatte i fødevarebranchen.

Det skriver Fødevareforbundet NNF på sin hjemmeside.

Fredag 1. marts forlod parterne forhandlingsbordet. Sammenbruddet betyder, at overenskomsterne vil blive omfattet af en kommende mæglingsskitse, der forhandles på overordnet plan mellem forligsmanden sammen med repræsentanter for LO og DA (Dansk Arbejdsgiverforening), skriver fagforbundet.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Det er på godt jysk "rigtig træls". Jeg havde en klar forhåbning om, at vi kunne komme i mål, men vi blev mødt med nogle krav, vi simpelthen ikke kunne honorere. Vi var villige til at give og få det samme, som det øvrige arbejdsmarked. I virkeligheden har vi tilbudt arbejdsgiverne både mere og andet end det, der ellers er blevet givet. Men vi blev mødt af krav om fleksibilitet og lønnedgang, som er langt mere vidtrækkende," udtaler forhandler og næstformand for Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.

De nye forhandlinger er ifølge NNF begyndt søndag.

Slagtere, bagere og mejerimedarbejdere klar med ny overenskomst

Butiksansatte og funktionærer har fået ny overenskomst

Slagtere holder ikke til højere pensionsalder

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis