FødevareWatch

Stor politiaktion mod brasilianske kødgiganter

Mere end 1100 politifolk deltog i Operation Weak Flesh mod flere brasilianske kødproducenter, som er mistænkt for at have eksporteret råddent kød i årevis til Europa og resten af verden.

Kødskandalen i Brasilien fortsætter.

Ifølge CNN har politiet i Brasilien foretaget en stor ransagning af 194 slagterier i landet. Aktionen, som havde fået navnet Operation Weak Flesh, afslørede bl.a. 30 tilfælde af bestikkelse af slagteriarbejdere.

Blandt slagterivirksomhederne finder man verdens største eksportør af oksekød JBS og BRF, som er verdens største eksportør af fjerkræ.

De to slagtehuse er sammen med resten mistænkt for i årevis at have eksporteret råddent kød til Europa og resten af verden. Ifølge mediet BBC har det indtil videre kostet 33 brasilianske embedsmænd jobbet.

Det brasilianske politi har tidligere udtalt til BBC, at selskaberne brugte syre og andre kemikalier til at maskere produkternes egentlige tilstand.

"I nogle tilfælde brugte de kræftfremkaldende produkter," lød anklagen fra politiet til BBC.

Brasilien har eksporteret råddent kød til hele verden i årevis

Bror til svindelmistænkt topchef i JBS bliver ny direktør i selskabet

Topchef for brasilianske JBS fyret efter politiaktion

JBS øger omsætningen til 92 milliarder

Brasilianske JBS vil på børsen i USA

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier