ANNONCE
tang.jpg
Foto: Jyllands-Posten

Tang kan erstatte kræftfremkaldende stoffer i mad

Forskere fra DTU er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at erstatte problematiske tilsætningsstoffer i maden med tang. Det skriver Berlingske Tidende.

Meget tyder på, at tang fremover vil kunne bruges til at erstatte en række kunstige antioxidanter, som har vist sig at være hormonforstyrrende og endda kræftfremkaldende tilsætningsstoffer i vores mad. Det skriver Berlingske Tidende.

"Vi har undersøgt, om man kan udvinde naturlige antioxidanter fra tang, og det kan man godt," fastslår Ditte Hermund, der er forsker på DTU, til Berlingske Tidende.

Hun fortæller, at forskerne i øjeblikket arbejder på at få skab en proces, hvor tangen kan bruges til så mange forskellige ting, så omkostningerne ved at dyrke tangen og udvinde højværdistofferne fra den kan nedbringes, for som det er i dag kan det ikke betale sig.

I fødevarer findes blandt andet de syntetiske antioxidanter E320, E321 og E385, der også er kendt som BHT og BHA, der i dyreforsøg har vist sig at have hormonforstyrrende effekter og være kræftfremkaldende.

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis