FødevareWatch

Minister: Dansk økologi skal ud i verden

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har høje ambitioner med den danske økologieksport. Derfor besøger ministen onsdag den internationale Biofach-messe i Tyskland.

Danske forbrugere er de mest økovillige i verden, og danske varer med Ø-mærket udgør et voksende del af den danske eksport.

Fra 2014 til 2015 steg eksporten med 15 pct., og den udvikling skal fortsætte, hvis det står til Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). For at hjælpe med at sætte fokus på dansk økologi deltager derfor han derfor i den internationale økologimesse Biofach i Nürnberg, der løber fra den 15. - 18. februar.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg har høje ambitioner for den danske økologi, der stiger år for år. Derfor tager jeg til Biofach for at støtte danske virksomheder i deres bestræbelser på at skabe fortsat vækst i økologieksporten," siger Esben Lunde Larsen i meddelelsen.

Ministeren medvirker blandt andet i messens arrangement "The World of Horeca", hvor han sammen med ledende medlemmer af internationale interesseorganisationer vil sætte fokus på, hvordan man fremmer økologi i restauranter og offentlige køkkener.

Og her har Esben Lunde Larsen Det Økologiske Spisemærke med i kufferten som en dansk succeshistorie.

"Vi kan mærke stor interesse fra mange andre lande for Det Økologiske Spisemærke, fordi de kan se, at mærket har været med til at udbrede økologi i danske restauranter og kantiner. Hvis vi kan udbrede ideen til andre lande, kan vi på den måde skubbe på for, at de også får mere økologi ind på menukortet i deres restauranter – og forhåbentligt vil de købe en del af den økologi her i Danmark," siger Esben Lunde Larsen.

Mærket er en dansk opfindelse, som spisesteder kan bruge til at markere, hvor stor en del af deres menu, der er baseret på økologiske råvarer. Restauranter, der næsten udelukkende bruger økologiske varer, kan pryde sig med et guldmærke, mens Fødevarestyrelsen uddeler sølv- og bronzemærker til de spisesteder, hvor økologien fylder lidt mindre – men dog stadig udgør en betydelig del af menuen.

Konkurrencen skærpes blandt verdens økodukse

Svenskere er vilde med dansk økologi

L&F er bekymret for udvanding af økologi i EU

Forsiden lige nu

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier