ANNONCE
DSC_0035.JPG

Aftale mellem netværk og portal skal hjælpe 100 lokale fødevarevirksomheder

Kommunerne bag fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer sætter mere fart på processen med at få lokale fødevareproducenters produkter ud i detailhandlen.

Fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) har indgået et samarbejde med den digitale platform Fooducer.

Aftalen giver 100 virksomheder fra netværket adgang til at bruge fødevareportalen, som forbinder de lokale producenter med detailhandel, grossister og restauranter, det skriver Fooducer i en pressemeddelelse.

Om Fooducer

Fooducer er en digital handelsplatform, der blev lanceret i 2014.

I praksis foregår det sådan, at man som virksomhed opretter en profil på sitet, hvor man både viser, hvem man er som selskab, hvilke varer man vil afsætte eller service, man udbyder.

Samtidig kan forhandlere, restauranter og detailkæder m.fl. eksempelvis søge efter produkter fra en specifik region, se varerne og indgå aftaler med producenterne.

De tre kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg bag Nordisk Center for Lokale Fødevarer håber dermed at åbne op for nye netværksmuligheder, som kan hjælpe virksomhederne, når det kommer til markedsføring og afsætning af deres produkter.

"Når Odsherred kommune og hele Nordvestsjælland satser så stort på fødevarer, er det fordi vi tror på, at her er et marked, som har behov for det vi kan – nemlig skabe gode autentiske lokale råvarer, der kan indgå i fødekæden til både forbrugere, restauranter m.v. De tre kommuner har derfor satset målrettet på erhvervsudvikling og uddannelse gennem samarbejde omkring NCLF, og det venter vi os meget af – og her er samarbejdet med Fooducer en vigtig brik," udtaler borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov, i meddelelsen.

Over 1200 virksomheder er med i Nordisk Center for Lokale Fødevarer. Kravet for at deltage er, at selskabet på den ene eller anden måde arbejder med lokale fødevarer. De 1200 selskaber dækker derfor over alt fra det producenter, madhåndværkere, forarbejdningsvirksomheder, specialforretninger, kokke, hoteller, restauranter og fødevarekonsulenter.

Rådgiver: "Få nu snakken om lokale fødevarer ud i virkeligheden"

Hvad er en lokal fødevare?

Nyt center skal booste lokal produktion

Behov for gentænkning af lokale fødevarer

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis