ANNONCE
Scagro.jpg
Foto: Sagro

Scagro gør klar til at indtage det sydlige Afrika

Den sønderjyske virksomhed Scagro, der bl.a. er store inden for rålakrids, er allerede aktiv i 20 lande uden for Danmarks grænser. Nu er man på vej ind på nye markeder.

Den danske virksomhed Scagro, der producerer fødevarer, foderstoffer og produkter til industrien, har udset sig det sydlige Afrika som et nyt territorium, der skal erobres.

Det skriver Finans.

Ifølge ejer og leder af Scagro, Christian Jensen, er der et enormt potentiale i de afrikanske lande, fordi deres fødevareproduktion skal ændres inden for de kommende år. Han sammenligner potentialitet med den udvikling, man så i Østeuropa omkring årtusindskiftet.

"Der havde man typisk to grise og to køer. Det findes jo næsten ikke mere, fordi det vil de unge ikke pille ved. Så får man større landbrug eller industrilandbrug. Det er det, som er ved at ske i Afrika - bare lidt langsommere, fordi de ikke får den støtte fra EU, som østeuropæerne gjorde," siger Christian Jensen til Finans.

Følg fødevareindustrien tæt – læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt – tilmeld dig her!

Scagro har oplevet en kraftig vækst i de seneste år. En vækst, der er skabt med rålakrids som det store produktflagskib. Rålakridsen bliver blandt andet købt af tobaksindustrien, ølbryggerier og farmaindustrien, som anvender den til eksempelvis hostesaft. For at følge med væksten har Scagro investeret i nye maskiner, nye bygninger og renovering af den eksisterende bygningsmasse. Alt sammen satsninger, der skal løfte driften, men som har betydet, at der har været tilbagegang, når man ser på regnskabet.

Rygter om at Carlsberg opgiver Afrika - exit i Malawi

Luksuskaffe bliver plukket af børn

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis