ANNONCE
Agro Food Park.jpg
Foto: Foto: 3xn

Agro Food Park ottedobler kapaciteten i Aarhus

Innovationscentret Agro Food Park i Aarhus åbnede i 2009 og er kommet langsommere fra start end forventet. Det rokker dog ikke ved ambitionen om at være blandt de bedste fødevareklynger i verden. En ny plan skal accelerere udviklingen.

Agro Food Park ved Aarhus har kurs mod en kraftig ekspansion i de kommende år. Innovationscentret, der er ejet af Landbrug & Fødevarer, præsenterer onsdag en målsætning om at øge antallet af medarbejdere fra 1000 til 3000 inden 2030. Håbet er at skabe et bofællesskab, der skal løfte dansk fødevareforskning, og sparke yderligere til væksten i den danske landbrugs- og fødevaresektor.

Det meddeler Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Over for Finans uddyber ledelsen i Agro Food Park, at kapaciteten samtidig skal ottedobles.

"Vi skal sikre, at Agro Food Park er klar med de fysiske rammer, som er forudsætningen for den vækst, og vi vurderer, at centret skal udvides fra 42.000 kvadratmeter til omkring 325.000 kvadratmeter," fortæller Bjarne Langdahl Riis, direktør for Agro Food Park, til Finans.

Da Agro Food Park åbnede i 2009 var målet at nå 3000 medarbejdere allerede i 2020, men det er ikke længere forventningen, og Bjarne Langdahl Riis ønsker ikke at sætte et konkret årstal på, hvornår man krydser 3000 ansatte. Han vurderer dog, at det bliver i god tid inden 2030.

Agro Food Park

Etableret i 2009

Ejet af Landbrug & Fødevarer

Rummer i dag 75 virksomheder med omkring 1.000 medarbejdere.

Virksomhederne er en blanding af små og store, og Agro Food Park lægger herudover lokaler til en række foreninger og forskningsinstitutioner.

Agro Food Park er et center for innovation, forskning, uddannelse og vækst relateret til landbrugs- og fødevareerhvervet.

Agro Food Park vil de kommende år udvide til 3.000 medarbejdere, og bygningsmassen som i dag er på 42.000 kvadratmeter skal udvides til 325.000 kvadratmeter.

I øjeblikket er 75 virksomheder flyttet ind i Agro Food Park, og inden længe får de selskab af Arlas nye globale innovationscenter.

Direktør: En vigtig brik

Helt konkret rummer den nye 2030-plan tre primære landskabelige koncepter, som kaldes 'The Strip', 'The Plazas' og 'The Lawn'. Det skal sikre, at Agro Food Park kan udvikle sig til at blive midtpunktet for den danske fødevareklynge.

Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer, betegner Agro Food Park som en vigtig brik i bestræbelserne på at styrke den danske fødevareklynges globale konkurrenceevne.

"Fødevarehvervet skal udvikle sig - vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye, innovative samarbejder med åbent sind. Det er målet med Agro Food Park - at give de rigtige mennesker de rigtige rammer for at skabe noget nyt og skabe vækst. Sådan skal den danske fødevareklynge styrkes i den globale konkurrence," udtaler Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer.

Ikke overraskende er også formanden for Agro Food Park spændt på de store fremtidsplaner.

"Agro Food Park bygger videre på stolte danske traditioner for tillidsfuldt samarbejde, men også konkurrence mellem stærke parter i dansk landbrug og fødevareindustri - med fokus på at udvikle fødevarer af højeste kvalitet," siger Steen Nørgaard Madsen, formand for Agro Food Park.

Østjysk innovationshus godt fra land

Store ambitioner i nyt jysk innovationscenter

Nyt dansk initiativ mod global fødevaremangel

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis