ANNONCE
danishcrown.jpg
Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau/Arkiv

Danish Crown lukker ned for sjællandske slagtninger - 120 stillinger nedlægges

Et nyt fald i antallet af slagtesvin får Danish Crown til at lukke ned for slagtningen på et aftenhold på slagteriet i Ringsted. 20 fastansatte bliver opsagt, og derudover fratræder yderligere 100 medarbejdere.

Antallet af slagtesvin, der skal slagtes på danske slagterier falder fortsat, og af en netop udsendt pressemeddelelse fra Danish Crown fremgår det, at man ikke længere har grise nok til at opretholde slagtningen på aftenhold på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Det betyder, at 20 fastansatte bliver opsagt, og derudover fratræder omkring 100 medarbejdere efterhånden som deres tidsbegrænsede ansættelse udløber, oplyser koncernen.

"Det er en rigtig træls situation. Vi så en stabilisering i leverancerne af slagtesvin gennem hele 2015, men siden nytår har vi set et fald på omkring tre procent i forhold til sidste år. Derfor er det nu nødvendigt at tilpasse kapaciteten," udtaler Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork. 

I løbet af den kommende måned vil antallet af slagtninger i Ringsted ifølge pressemeddelelsen blive reduceret fra 46.000 til 34.000 grise om ugen. At denne tilpasning rammer Ringsted, skyldes først og fremmest, at der ikke er grise nok på Sjælland til at fylde slagteriet, hedder det videre, og Danish Crown hver eneste uge kører over 10.000 grise over Storebælt med ekstra transportomkostninger til følge. 

"Vi kommer nu ned på det antal slagtninger, som lå i den plan, vi iværksatte i foråret 2015. Dengang lukkede vi to slagtelinjer i Ringsted, men det viste sig hen over sommeren sidste år at være for stor en nedgang, så derfor oprettede vi et aftenhold. Det har kørt rigtigt godt i et år, men nu er der desværre ikke længere tilstrækkeligt med grise til at slagte om aftenen i Ringsted," siger Per Laursen.  

Udover ændringerne i Ringsted tilpasser Danish Crown også kapaciteten på slagteriet i Horsens, hvor slagtningen reduceres fra 102.000 til 98.000 grise om ugen.

Ifølge pressechef Jens Hansen kan ændringerne i Horsens også få betydning for 10-20 medarbejdere, uden at han dog kan komme nærmere ind på den endelige effekt.

"Det kan betyde nogle ganske få afskedigelser," siger han til FødevareWatch.

I Ringsted får ændringerne ikke betydning for de over 100 medarbejdere, der om aftenen arbejder med udbening, pakning og produktion til Danish Crowns kunder i Asien.

"Vi står heldigvis i en situation, hvor der er god efterspørgsel på Danish Crowns produkter ude i verden. Derfor forventer vi også at kunne tilbyde andet arbejde til en god del af de medarbejdere, der lige nu er beskæftiget med slagtning om aftenen," slutter produktionsdirektør Per Laursen.   

Ny alliance vil lave 300.000 medicinfrie 'vikingegrise'

Danish Crown efterspørger mange flere englandsgrise

Tidligere DC-direktør bliver rådgiver i russisk kæmpeslagteri

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis