FødevareWatch

Abekød og falsk honning beslaglagt i stor international aktion

Danmark og 56 andre lande har i en koordineret indsats beslaglagt uspiselige fødevarer. Fangsten byder blandt andet på abekød, giftige oliven og falsk honning.

Den hidtil største koordinerede indsats mod fødevaresvindel blev i februar afsluttet. Blandt de beslaglagte varer er 85 ton oliven dyppet kobbersulfat fundet i Italien, flere kilo abekød fundet i Belgien og 81 ton falsk honning fundet her i landet.

Det skriver DR.

"De stigende priser på mad og fødevarekædens globale natur tilbyder en mulighed for kriminelle til at sælge forfalsket mad i en multimilliard, kriminel industri, som udsætter forbrugeren for en seriøs sundhedsrisiko. Kompleksiteten og omfanget af svindlen betyder, at vi bliver nødt til at samarbejde på tværs af landegrænserne og myndigheder," siger Chris Vansteenkiste, leder for Europols afdeling for internationale rettigheder, i en pressemeddelelse.

I Danmark resulterede aktionen, som fik navnet Opsom V, i, at Fødevarestyrelsen beslaglagde 120 ton fødevarer. Søren Kristensen er efterforsker i Fødevarerejseholdet, og han forklarer over for DR, at den fundne honning er blevet blandet op med andre ting, og at det derfor ikke kan kategoriseres som honning.

"Det, der sker nu, er, at resultaterne er her. Så samles de lande, som har været med i projektet og analyserer resultaterne og ser, hvad vi kan bruge dem til med hensyn til fremtidig kontrol for at sikre, der ikke er falske fødevarer på markedet," siger Søren Kristensen til DR.

Scandic Food har solgt uægte honning fra Kina

Organiserede kriminelle svindler med fødevarer

Politi: Mænd svindlede med kyllingekød for 30 millioner

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier