ANNONCE
9026526.jpg
Jesper Møller, der i ni år styrede chokoladeskildpadderne som direktør i Toms Gruppen, bliver formodentlig ny bestyrelsesformand i fodboldklubben Brøndby IF. | Foto: Thorkild Amdi

Tidligere chokoladechef i spil som leder af fodboldbestyrelse

Jesper Møller, der frem til udgangen af 2014 var direktør i Toms Gruppen, skal formodentlig holde tovene som ny bestyrelsesformand i fodboldklubben Brøndby IF, efter at den nuværende formand har meddelt sin afgang.

Det har ikke skortet på nyheder fra trænerbænke og direktionsgange i fodboldklubben Brøndby IF i de senere år, og efter endnu et stormfuldt første kvartal af 2016 har bestyrelsesformand Jan Bech Andersen i dag meddelt, at han ikke genopstiller som til posten.

Ifølge flere medier bliver det formodentlig Jesper Møller, som frem til slutningen af 2014 var adm. direktør i Toms Gruppen, der skal være ny bestyrelsesformand, hvis generalforsamlingen følger bestyrelsens forslag. Fodboldklubbens øvrige bestyrelse, der består af Morten Nødgaard Albæk, Sune Blom, Jim Stjerne Hansen, Thorleif Krarup og Jesper Møller, genopstiller ifølge Ritzau.

Jesper Møller var i perioden 2005-2014 adm. direktør i Toms Gruppen, hvor han kom til fra en stilling som direktør i servicegiganten ISS. Inden da havde han været adm. direktør for Coca-Cola-tapperierne i Danmark, og han har også siddet som formand i DI.

I godt et år har Jesper Møller været ledelsesrådgiver i AS3 Nordic Executive, hvor man rådgiver direktører omkring karriereudvikling, outplacement.

Jesper Møller besidder ved siden af sit arbejde i AS3 Nordic Executive to bestyrelsesposter. Udover at være produktivitetsambassadør for DI, er han næstformand i Industriens Fond, hvor man arbejder med at fordele midler til konkurrenceevnefremmende initiativer, og så har han siden foråret 2014 siddet i fodboldklubben Brøndby IF's bestyrelse.

”Fra foråret sidste år kom jeg med i fodboldklubben Brøndbys bestyrelse – egentligt med udgangspunkt i at jeg i sin tid voksede op ude i Brøndby. Det har været rigtig sjovt, og det er jo en virksomhed, der ikke rigtig tjener penge, og som skal vendes rundt, og hvor man også gerne vil have mere sportslig succes. Det har jeg brugt en hel del tid på i efteråret, hvor jeg også har hjulpet dem lidt på den kommercielle side, og det er vældigt sjovt, for selvom det er noget helt andet, end det jeg lavede før, så er det jo en forretning og en børsnoteret virksomhed,” sagde Jesper Møller til FødevareWatch i forbindelse med sin tiltræden i AS3 Nordic Executive.

Efter Jesper Møller blev fyret i Toms Gruppen, overtog Carsten Lyngsø Thomsen posten. Han kom til chokoladeforretningen efter et at have været i den store svenske Lantmännen-koncern.

Tidligere Toms-chef får nyt job

Toms skal tilbage på danskernes læber

Toms-direktør sværger til skildpadderne

Toms slået i rødt af tysk opkøb og faldende sliksalg

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis