FødevareWatch

Minister: Tillid til fødevaremærker lider ikke skade

Fødevareminister Esben Lunde Larsen afviser, at forbrugertilliden til mærkningsordninger bliver udvandet, fordi der kommer et mærke til.

Det var Christian Poll, medlem af Folketinget for Alternativet, der rejste spørgsmålet, om hvorvidt regeringens kommende velfærdsmærke for dansk svineproduktion ville udvande forbrugernes tillid til mærkningsordninger generelt.

I sit spørgsmål til ministeren pointerede Christian Poll, at velfærdsmærket ifølge flere interesseorganisationer ville komme til at omfatte stort set hele den danske svineproduktion.

Bekymringen er dog ubegrundet, mener fødevareminister Esben Lunde Larsen, der ikke vurderer, at der er risiko for at udvande forbrugernes tillid til mærkningsordninger.

Fødevareministeren mener også, at der er tale om en misforståelse, når det skal gøres op, hvor meget af svineproduktionen dyrevelfærdsmærket vil omfatte.

"Kriterierne for et dyrevelfærdsmærke er endnu ikke endeligt fastlagt. Det er forbundet med nogen usikkerhed at opgøre markedsandelen af dyrevelfærdsprodukter, men skønsmæssigt opfylder ca. 3 % af hele den nuværende danske produktion svarende til ca. 15-20 % af den nuværende danske produktion til hjemmemarkedet de kriterier for 2 og 3 stjerne, som indgår i Fødevarestyrelsens oplæg," skriver Esben Lunde Larsen i sit svar til Christian Poll.

Ministeren skriver ydermere, at han forventer, at næsten ingen produktion af svinekød vil leve op til den ene stjerne, som er et det laveste niveau af dyrevelfærd.

Minister blander sig i mærkeballade

Bag om dyrevelfærdsmærket: Fra kontrollør til køledisk

Minister vil slække på miljøkrav for mindre virksomheder

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier